Tietosuojaseloste

Kind of Green Oy:n asiakastietorekisterin tietosuojaseloste

Henkilötietolaki (523/1999) 10 §.

 

Rekisterinpitäjä

Kind of Green Oy (”Kind of Green”)

0866385-3

Kaasutintie 8 A

00770 Helsinki

 

Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa

Tanja Fred

+358 40 414 0059

tanja@kindofgreen.fi

 

Rekisteröidyt

Kaikki Kind of Greenin asiakkaat ja asiakkaan ilmoittamat yhteyshenkilöt sekä potentiaaliset asiakkaat, joiden kanssa on oltu yhteydessä Kind of Greenin palveluiden tilaamiseen liittyen.

 

Henkilötietojen käyttötarkoitus ja säilytysaika

Rekisterin tarkoitus on asiakkuuksien hallinta sekä asiakkaiden kanssa yhteydenpito ja laskutus. Lisäksi tietoja voidaan käyttää tilastollisiin tarkoituksiin, palveluiden ja tuotteiden toimittamiseen sekä asiakkaille tiedottamiseen. Tietoja käytetään asiakkaan suostumuksella myös asiakastiedotteiden ja uutiskirjeiden lähettämiseen, markkinointiin, mainontaan ja suoramarkkinointiin. Asiakas voi halutessaan kieltää suoramarkkinoinnin. Asiakkaan henkilötietoja säilytetään niin kauan, kun asiakas voidaan katsoa Kind of Greenin asiakkaaksi. Potentiaalisten asiakkaiden tietoja säilytetään niin kauan, kun niiden säilyttäminen on tarpeellista tulevan mahdollisen yhteistyön aikaansaamiseksi. Vanhentuneet henkilötiedot poistetaan Kind of Greenin asiakastietorekisteristä.

 

Rekisterin tietosisältö

Rekisteri voi sisältää seuraavia tietoja:

  • Rekisteröidyn nimi, yhteystiedot ja titteli / vastuualue
  • Yrityksen nimi, yhteystiedot ja toimiala
  • Asiakkuuden hoitamiseen ja yhteydenpitoon liittyvät tiedot (kuten laskutustavat, asiakkaan antamat lisätiedot, ostetut tuotteet ja palvelut, laskutetut tai laskutettavat työt)
  • Markkinointiin ja myynninedistämiseen liittyvät tiedot
  • Tekniset tiedot sekä rekisteröidyn selaimelle lähetetyt evästeet ja niihin liittyvät tiedot

 

Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on oikeus kieltää Kind of Greeniä käyttämästä henkilötietoja suoramarkkinointitarkoituksiin.

 

Rekisteröidyllä asiakkaalla on oikeus tarkastaa henkilötietolain mukaisella tavalla hänestä säilytettävät tiedot. Tiedot saa rekisteristä kirjallisella pyynnöllä. Pyynnön käsittelyn jälkeen tiedot toimitetaan asiakkaalle erikseen sovitulla tavalla. Mikäli havaitset tiedoissa virheellisyyksiä tai puutteita, voit pyytää meitä korjaamaan tai täydentämään tiedot oikeiksi ottamalla yhteyttä osoitteeseen tanja@kindofgreen.fi.

 

Rekisteröidyllä on lisäksi seuraavat oikeudet:

  • saada tieto henkilötietojen käsittelystä
  • päästä omiin tietoihin ja tarkastaa itseään koskevat käsittelemämme henkilötiedot
  • vaatia epätarkan ja / tai virheellisen henkilötiedon oikaisua sekä näiden tietojen täydentämistä
  • vaatia henkilötietojen poistamista
  • peruuttaa suostumus ja vastustaa henkilötietojen käsittelyä
  • tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle, jos koetaan, että rikomme henkilötietoja käsitellessämme voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä
  • vaatia henkilötietojen käsittelyn rajoittamista

 

Säännönmukaiset tietolähteet

Rekisteröityä koskevat tiedot saadaan säännönmukaisesti rekisteröidyltä itseltään suoraan järjestelmään tai sähköpostitse, puhelimitse, lomakkeella, mobiilisovelluksen kautta, asiakkaan kotisivuilta tai muulla vastaavalla tavalla.

 

Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Mikäli asiakkaan henkilötietoja luovutetaan kolmannelle osapuolelle, kuten esimerkiksi alihankkijalle, ilmoitetaan siitä asiakkaalle suullisesti tai kirjallisesti erikseen. Asiakkaan henkilötietoja ei luovuteta EU:n ulkopuolelle ilman asiakkaan erillistä suullista tai kirjallista hyväksyntää.

 

Rekisterin suojaus

Kind of Green pitää asiakkaan henkilötiedot ja luottamuksellisina ja varmistaa, että kaikki asiakkaan henkilötietojen käsittelyä hoitavat henkilöt ovat sitoutuneet luottamuksellisuuteen tai heitä koskee soveltuva lakisääteinen salassapitovelvollisuus. Asiakkaan henkilötiedot on suojattu virustorjunta- ja vakoiluohjelmien poisto-ohjelmilla verkossa. Fyysisesti Palveluntarjoajan tiloihin ja sitä kautta Asiakkaan henkilötietoihin ei ole pääsyä ilman, että joku Palveluntarjoajan palkkalistoilla oleva henkilö on fyysisesti paikalla samassa tilassa. Näin voidaan varmistaa, että asiattomat tahot eivät pääse tietoihin käsiksi. Tilat on suojattu sähköisesti lukituilla ovilla sekä valvontakameralla ja tietokoneet erikseen henkilökohtaisilla salasanoilla.

 

Evästeet

Evästeet (cookies) ovat dataa, joka tallentuu sivustoa selaavan kävijän koneelle yleensä muistiksi jo tehdyistä toimista. Esim. sivuston käyttäjän tekemistä valinnoista, täytetyistä yhteystiedoista tai muusta vastaavasta sivuston käyttöä helpottavasta datasta tallentuu monesti eväste. Näiden tietojen avulla voimme kehittää palveluamme ja käyttökokemusta. Joissakin tapauksissa käytämme evästeitä myös tallentaaksemme käyttöä helpottavia asetuksia, kuten esimerkiksi sisäänkirjautumistietoja. Evästeet ovat tavallisia tekstitiedostoja, eivätkä ne vahingoita käyttäjien tietokoneita tai tiedostoja.

 

Evästeet ja Kind of Green

Käytämme sivustollamme evästeitä, ja meidän velvollisuutemme on ilmoittaa niistä. Myös kolmannet osapuolet voivat asettaa evästeitä käyttäjän päätelaitteelle käyttäjän vieraillessa palvelussamme. Kolmansia osapuolia ovat esimerkiksi yhteistyössä olevat mainostajat tai mainosverkostot sekä erilaiset mittaus– ja seurantapalveluiden tarjoajat. Alla listaus käyttämistämme evästeistä ja tietoa siitä, mihin niitä käytämme.

 

Google Analytics

Google Analyticsin avulla seurataan esimerkiksi sivuston kävijämääriä ja kävijöiden liikkeitä. Tätä dataa ei kuitenkaan pysty yhdistämään keneenkään henkilökohtaisesti. Googlelta saadun tiedon avulla voidaan myös kohdentaa mainoksia.

 

Ota yhteyttä

Sivuston eri yhteydenottolomakkeet keräävät myös evästeitä. Näissä yhteyksissä myös käyttäjän henkilötietoja tallennetaan, mutta niitä ei koskaan luovuteta kolmannelle osapuolelle ja kaikki tiedot ovat hyvässä turvassa palomuurein ja vahvoin salasanoin suojatussa ympäristössä.

 

Ostoskori

Ostoskori kerää talteen asiakkaan valitsemat tuotteet verkkokaupasta, jotta ne löytyvät kaikki samasta paikasta tuotteiden valitsemisen päätteeksi. Ostoskori kerää tuotteista myös esim. kokovalinnan ja pitää sen varattuna hetken aikaa, koska varastosaldot ovat pieniä.

 

Kassa

Kassa käyttää evästeitä asiakkaan tietojen täyttämisessä esim. selaimen kautta asiakkaan ostokokemuksen parantamiseksi ja helpottamiseksi. Näissä yhteyksissä myös käyttäjän henkilötietoja tallennetaan, mutta niitä ei koskaan luovuteta kolmannelle osapuolelle ja kaikki tiedot ovat hyvässä turvassa palomuurein ja vahvoin salasanoin suojatussa ympäristössä.

 

Oma tili

Oma tili tallentaa asiakkaan itse antamat tiedot sekä ostetut tuotteet, asiakkaan shoppailun helpottamiseksi myös jatkossa.

 

Tuotearviot

Jos kommentoit ja arvostelet tuotteitamme, evästeet ovat mukana. Lue lisää Jetpack-nimisen lisäosan evästekäytännöstä täältä: https://jetpack.com/support/cookies/

 

Akismet

Akismet-roskaviestisuodatus käsittelee kommenttien, tuotearvosteluiden tai muiden vastaavien lomakkeiden sisältämiä henkilötietoja roskapostin välttämiseksi. Ohjelman tarkoitus on tunnistaa viitteitä roskapostista ja estää tämän tyyppisten viestien lähettäminen.

 

Wordfence

Wordfence on sivuston turvallisuusjärjestelmä, joka muun muassa seuraa sivustolle kirjautumisia, kirjautumisyrityksiä sekä salasanojen palautuksia ja -palautusyrityksiä. Wordfencen avulla voidaan sulkea sivustolta pois käyttäjiä esim. tietyn IP-osoitteen mukaan. Lue lisää Wordfencen käyttämistä evästeistä: https://www.wordfence.com/help/dashboard/options/#disable-cookies

 

Yhteenveto

Kind of Green kerää kävijöistään dataa. Datan kautta kerättyjä sekä sivuston käyttäjän itsensä antamia henkilötietoja käsitellään lähtökohtaisesti vain Kind of Greenin työntekijöiden toimesta ja niitä säilytetään niin kauan, kun tarpeelliseksi nähdään, ottaen huomioon tietojen käyttötarkoitus. Esimerkiksi uutiskirjeen tilaajien tietoja voidaan säilyttää niin kauan, kun asiakas haluaa uutiskirjeen saada. Käytämme evästeitä niin, ettei kenenkään sivuston käyttäjän yksityisyydensuojaa loukata. Tietoja ei myöskään käytetä yksittäisten käyttäjien tunnistamiseen. Sivuston käyttäjä voi halutessaan kieltää evästeiden käytön oman selaimensa asetuksista, mutta se voi aiheuttaa sen, että sivusto ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla.

 



Kattava valikoima maksutapoja